Hätäensiapukurssi 4h verkossa

24,00  sis. alv

Hätäensiapu 4h verkkokurssi on tehokas ensiavun kurssi, jolla opit perusteet henkeä uhkaavien tilanteiden ensiaputoimista.

Product price
Additional options total:
Order total:

Kuvaus

Hätäensiapu on henkeä uhkaavissa tilanteissa annettavaa ensiapua. Henkeä uhkaavia tilanteita ovat mm. elottomuus ja tajuttomuus. Ensiaputoimet ovat yksinkertaisia ja jokaisen opittavissa helposti. Ensiapua pidetään kansalaisvelvollisuutena ja mm. Tieliikennelaki velvoittaa toimimaan hätätilanteissa.

Hätäensiapukurssi verkossa

Ensiapukurssista merkittävä osa on tietoa, jonka pohjalta itse käytännön toimet tehdään. Verkkokurssit antavat hyvät valmiudet toimia ensiapua vaativissa tilanteissa. Aiempaa osaamista ei vaadita; verkkokurssi soveltuu ensimmäiseksi ensiapukurssiksi sekä ensiaputaitojen kertaukseen.

Ensiapukortit ja kurssitodistukset

Suoritetusta hätäensiapukurssista saa kurssitodistuksen, jonka voi esittää suorituksesta. Ensiapukortin suorittaminen edellyttää verkkokurssin lisäksi käytännön harjoittelua, jonka voi tehdä lähikurssilla. Voit tilata verkkokurssin yhteydessä ryhmälle lähikurssin tai voit osallistua n. puolen vuoden aikana verkkokurssin suorittamisen jälkeen lähikurssille. Verkkokurssin pituus on puolet suoritettavasta ensiapukortista eli esim. hätäensiapu 4h -kortin suorittamiseksi tarvitaan 2h lähiopetusta verkkokurssin jälkeen.

Hätäensiapukurssi 4h sisältö

Hätäensiapukurssi 4h sisältää henkeä uhkaavien tilanteiden ensiaputoimet

  • hätätilanteen tunnistaminen ja toiminta hätätilanteessa
  • perustietoa tärkeimmistä elimistön toiminnoista
  • elottomuuden tunnistaminen ja peruselvytyksen teoria
  • sydäniskurin eli defibrillaattorin toiminta ja käyttö
  • tukehtuvan ensiapu
  • suurten verenvuotojen ensiapu
  • sokin tunnistaminen ja ensiaputoimet

Ensiavun verkkokurssin suorittaminen

Verkkokurssi sisältää teoriaa, videoita ja erilaisia tehtäviä. Verkkokurssin tehtävien tarkoituksena on varmistaa kurssilla käsiteltävien asioiden oppiminen. Kurssin voi suorittaa kerralla tai sitä voi jakaa itselleen sopiviin jaksoihin vaikka eri päivinä suoritettavaksi. Kun koko kurssi on suoritettu ja viimeisetkin tehtävät tehty, saa suorituksesta todistuksen. Ensiavun verkkokurssi on käytettävissä 3 vuoden ajan, joten kurssisisällön voi kerrata aina halutessaan ja siten varmistaa, että omat tietotaidot pysyvät hyvinä. Mikäli kurssin suorittaa useita kuukausia ennen lähiopetusta, on suositeltava kerrata verkkokurssi hieman ennen lähiopetukseen osallistumista.

Ensiavun verkkokurssien toteutus

Verkkokurssit on tuottanut Trinno Oy, joka toimii myös verkkokurssien teknisenä tukena. Kurssien sisältö vastaa yleisten hätäensiapukurssien sisältöä. Ensihoitoalalla työskentelevät ammattilaiset ovat suunnitelleet kurssien sisällön. Verkkokursseilla opetettavat asiat noudattavat Kansainvälisen elvytysneuvoston (ERC) ensiapuohjeita sekä Suomessa virallisesti hyväksyttyjä Käypä Hoito -suosituksia ensiavun antamisesta.

Soveltuuko kurssi työpaikkojen ensiapuvalmiuskurssiksi?

Vuoden 2020 alussa Työsuojeluhallinto on antanut uudet ohjeet työpaikkojen ensiapuvalmiudesta, joten kurssi soveltuu osaksi työpaikkojen ensiapuvalmiuden järjestämistä. Huurrelilja Oy:n ensiapukursseilla toimivat kouluttajina terveydenhuollon ammattilaiset, jotka täyttävät varmasti edellytykset järjestää työsuojeluhallinnon ohjeiden ja lain vaatimusten mukaisia työpaikan ensiapuvalmiuskoulutuksia.

Mikäli työnantaja haluaa ensiapuvalmiuden toteuttamiseksi järjestää ensiapukoulutuksen, josta työnantaja voi saada Kela-korvauksen, on lähiopetuksen kouluttajan oltava terveydenhuollon ammattilainen (sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai lääkäri), jolla on ensiapukouluttajan lisäkoulutus. Mikäli ensiapukurssista haluaa hakea Kela-korvausta (ei ole välttämätöntä työpaikan ensiapuvalmiuden järjestämiseksi), asiasta tulisi mainita lähikoulutusta tilatessa. Tällöin varmistamme, että kouluttajana on Kelan vaatimukset täyttävä kouluttaja.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hätäensiapukurssi 4h verkossa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *